tiistai 15. tammikuuta 2019

Puolivuotias

Meillä asuu puolivuotias Touho. Touho on kehittynyt motorisesti huisin nopeasti ja pyörii jo joka suuntaan lattialla, peruuttaa ja vaivoin ryömii pienen matkan eteenpäinkin. 5kk neuvolassa saatiin "istutuslupa" eli terveydenhoitajankin mielestä Touho istuu kyllin tukevasti syöttötuoliin.

Syöttötuolissa Touho sormiruokailee äidinmaidon ollessa yhä ykkösravintoa. Jo hyvän aikaa pikkukaveri oli tavoitellut äitien ruokia, kunnes pari päivää ennen 5 kk ikää todettiin istumisasennon olevan suora ja koitettiin Touhoa syöttötuoliin istumaan. Ja siinä hän tönötti! Sylissä myös testailin asentoa pitämällä kiinni ainoastaan lantiosta, joilloin huomasin Touhon itse suoristavan asentonsa eikä selkäkään pyöristynyt. Ensimmäisiä sormiruokia olivat bataatti , parsakaali(hitti!) ja omena, joka tarjottiin maistelututista. Touhotin on todella innostunut syömisestä ja meinaa hermostua joka kerta, kun ei jaksa odottaa essun pukemista. Syöttämistä ollaan myös kokeiltu, mutta mielenkiinto säilyy noin kolmen lusikallisen ajan.

Nukkuminen ei mene ihan niin mallikkaasti... Touho nukahtaa omaan sänkyyn melko helposti otettuaan iltamaidot sohvalla. Viimeistään tunnin päästä kuuluu eka älinä makuuhuoneesta, ja alkuyön tyyppi heräilee tiheästi. Parin tunnin päästä mennään itsekin nukkumaan ja imetän vielä Touhoa. Läpi yön herätään noin kahden tunnin välein ja melkein joka kerta Touho tarvitsee maitoa. Ei tietenkään oikeasti tarvitse, vaan se on helpoin tie unien jatkamiseen. Muuten Touho nukkuu omassa sängyssään. Aamulla yleensä vähän ennen kuin Ulpu herää töihin jo levottomaksi käyvä vauva tulee vielä torkkumaan meidän sänkyyn. Ihan hassua, kuinka nukkuminen on mennyt tällaiseksi, kun ekat pari kuukautta nukuttiin vallan mainiosti.

Meillä on utelias ja iloinen pieni poikanen. Hän rakastaa syömisen lisäksi lattialla pyörimistä voimaillen sekä puupalikoita, mittalusikoita ja muovimukia. Touho on ihana ja höpsö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti