tiistai 9. huhtikuuta 2019

Vauhtiveikkonen

Touho täyttää tällä viikolla 9 kuukautta. Hän on todella vauhdikas, suorastaan villi. Motorinen kehitys on ollut huimaa. Viimeisen kuukauden Touhotin on noussut pystyyn ja muksahdellut nurin monta kertaa päivässä. Nyt seisoo jo hetken ilman tukea, mutta kolhuja tulee päivittäin. Touhotin vaatii myös jatkuvaa huomiota ja ehtii kaikkialle. Nukkuminen on hankalaa. Touho heräilee usein. Omaan huoneeseen siirtäminen vähän rauhoitti öitä. Touhua valitettavasti on yölläkin. Sängystä löytyy valittava touhottaja puoliunessa useamman kerran yössä. 1-2 kertaa kaipaa maitoa yön aikana. Touho on kova syömään ja ruokailee itse, paitsi iltapuuron saa syötettynä, vaikka olisi eri mieltä.

Touho on vauhdikas ja vitsikäs tyyppi. Hänellä on jo omia juttuja, joilla yrittää hauskuuttaa äitejä. Touho on sosiaalinen ja hakee kontaktia puistossa isompiin lapsiin. Kevätkelit on olleet pelastus mun jaksamiselleni, koska puistossa Touholle riittää tekemistä ja hän on tyytyväinen. Hän konttailee, tutkii hiekkaa, kiipeilee leikkitelineitä vasten, vaatii kävelytystä ja hihkuu toisille lapsille.

Ihan pian lähden töihin. Touho ja Ulpu jäävät kuukaudeksi kotiin. Sen jälkeen tulee suuri muutos, kun Touho menee hoitoon. Päiväkotipaikkaa olemme hakeneet vajaa 11 kuukautiselle Touhottimelle. Jännittää, mistä paikka saadaan, koska kaupungissa on todella huonosti päivähoitopaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti