sunnuntai 20. elokuuta 2017

Tapahtuu

Elokuu saapui. Kuukautiset myös, eli aika soittaa klinikalle. Sovitusti soitin, ja varattiin aika ultraan kiertopäivälle 10. Mahdollisesti siinä samalla tehdään aukiolotutkimus. Olen hieman kahden vaiheilla,haluanko tutkimusta. Mitään syytä olettaa munatorvien olevan tukossa ei ole. Toisaalta rahanmeno on sellaisessa suuruusluokassa, että kaikki mahdolliset esteet haluaisin kartoittaa ja eliminoida. Vaikea päätös. Toivottavasti keskustelu ultraavan lääkärin kanssa auttaa. Mitä mietteitä teillä muilla on munatorvien aukiolotutkimukseen liittyen?

Siittöistä on tehty varaus. Jännittävää. Ehkä jo tässä kuussa päästään ensimmäiseen inseminaatioon klinikalla. Arvaamaton kiertoni saattaa tietysti heittää ovulaation viikonlopulle, jolloin kierto menee ohi, mutta sitä on mahdotonta ennustaa. Sen verran vahtelevat syklit ovat olleet viimeisen vuoden ajan. Ovulaatio kuitenkinon joka kierrossa tapahtunut, ja sen olen saanut tikulla kiinni tai muutoin tunnistanut ja keskimäärin 16 päivää ovulaatiosta (15-17) on alkanut aina uusi kierto.

Nyt tapahtuu. Vaikka ensimmäinen yrityskierto oli jo vuosi sitten, ja asia ollut mielessä paljon kauemmin, tuntuu että tämä hetki tuli todella nopeasti. Miten nyt ollaan aivan ensimmäisen klinikkainssin edellä? Huomaan, että ajattalen jotenkin klinikkainseminaatiossa olevan merkittävästi paremmat mahdollisuudet onnistua. Järjellä ajatellen, ero ei ole tilastollisesti kovin suuri. Jonkinlaista turvaa hoitoihin liittyvä kontrolli kuitenkin tuo. Kontrollin tarpeisena päsmärinä nautin tästä fiiliksestä todella! :D

2 kommenttia:

  1. Mä suosittelen aukiolotutkimusta. Itsekin siihen menin. Syynä se, että kannattaa heti alussa selvittää kaikki asiat kuntoon, tulee nimittäin kalliiksi sekin, jos käy muutaman inssin ihan turhan takia ja sitten vasta huomattaisiin esim. munatorvissa vikaa. Hoito kun aina suunnitellaan löydöksien/ löytämättömyyksien mukaan. Onnea yritykseen!

    VastaaPoista
  2. Itselleni ei ole aukiolotutkimusta tehty, mutta olen kuullut, että se saattaisi nopeuttaa raskaaksi tulemisessa. Kaikki tsempit sinne :)

    VastaaPoista