tiistai 9. tammikuuta 2018

Pieni on niin suuri

Mun odotukseni alkoi todella vasta aivan äskettäin. Tyypillä menee hyvin! Kävimme nt-ultrassa, jossa nähtiin pieni, joka on jo kovin suuri. Tyyppi oli kasvanut 12+4 viikoille mennessä jo 68 mm:n mittaiseksi päästä peppuun, mikä vastaa neljä päivää vanhempaa! Kuulemma viiden päivän heitosta olisi laskettua aikaa siirretty. Olisipa siitäkin tullut keskustelu, kun ultratessa jo sanoin, ettei tyyppi voi olla päivääkään vanhempi, eikä ultraaja oikein tuntunut ymmärtävän. Selitteli vaan, kuinka hedelmöityshetkeä ei voi tarkasti tietää. Vaikka alkuun käytiin läpi raskautuminen inseminaatiolla. Siinä kohtaa kätilöä tosin vielä kiinnosti vain munasolujen ikä riskilaskentaa varten, ja varmisteli, ettei munasoluja ole kerätty aiemmin.


Pieneltä löytyi kaikki tässä vaiheessa raskautta todennettavissa olevat rakenteet. Niskaturvotus oli suurimman mittauksen mukaan 1,4 mm ja kromosomihäiriöiden riskit matalat. Siellä se kellui ja otti pari kertaa kunnon potkun kohdun seinämästä. Hassua ajatella, että siellä on pienellä menot päällä, eikä me täällä tiedetä niistä mitään! Napatyveä ei olisi millään näyttänyt ja sen takia ultrattiinkin mahan päältä ja alakautta ja taas mahan päältä.


Kumma sattuma kävi tuolla reissulla. Omaa vuoroamme odotellessa työkaverini tuli puolisonsa kanssa yhdestä äitiysultran huoneista. Työkaveri ei uskoakseni minua nähnyt istumassa viistosti palkin takana odotustilassa. Mietin, että ihan mahtavaa! Varmaankin työkaveri on samalla asialla äitiysultrassa. Saan jakaa odotushössötyksen työpaikalla jonkun kanssa, eikä kaikki huomio keskity minuun. Tänään sitten olen toisella fiiliksellä, kun sain ilmoituksen, että kyseinen työkaveri on suhteellisen pitkällä sairauslomalla. Heille ei tainnutkaan tulla hyviä uutisia... Itsekkäästi itseeni palaan, ja totean että töissä kertominen ahdistaa tämän takia kahta kauheammin. Ahdisti se muutenkin.


Aion myös pantata kertomista siihen, että työpaikan virka, jota olen hakenut, on täytetty. Syrjiminen raskauden perusteella on laitonta, mutta en haluaa ottaa riskiä, että joutuisin jäädä jossittelemaan.


Meille tulee heinäkuussa vauva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti