maanantai 30. lokakuuta 2017

Vuoden vikat

Viimeiset piinapäivät tälle vuodelle pyörähtivät käyntiin, kun viime torstaina tehtiin inseminaatio järjestysnumerolla 3. Samalla kaavalla mentiin, eli inseminaatio tehtiin luonnonkiertoon. Ajoitus määräytyi maanantain ultran mukaan, jossa näkyi 15 mm:n follikkeli. Limakalvo oli tuolloin vielä 7 mm. Torstaina inseminaation koittaessa en ollut vielä saanut lh-testiin positiivista tulosta. Follikkeli oli 20 x 23 mm ja limakalvo 11 mm, eli valmiilta muutoin näytti. Inseminaation yhteydessä tökättiin pregnyl, ja päästiin taas piinailemaan. Harmillisesti ovulaatiokivut iskivät vasta 35 tuntia inseminaatiosta eli seuraavana iltana. Lääkärin mukaan lähdetään oletuksesta että siittiöt säilyvät hedelmöityskykyisinä 2-3 vuorokautta, mutta jotenkin toivoisin tarkempaa ajoitusta.

Toinen asia, joka jäi hämäämään, oli siittiöiden määrä. A + B liikkuvia oli yhteensä 3,3 miljoonaa. Tämänkin lääkäri sanoi olevan hyvä. Aiemmat luvut ovat olleet 8 milj. ja 6,12 milj. Enpä tietysti näistä niin tarkkaan tiedä, ja kaikki nettipalstat sekoittavat päätä entisestään, kun vertaillaan ihan eri lukuja.

Ellei tärppiä nyt tule, on pieni tauko hoidoista ihan tervetullut. Olen kokenut todella stressaavana aikataulujen sovittamisen omiin töihini, työaika kun on täysin sama kuin klinikan aukioloaika. Siinä on saanut omaa kalenteria rukata aivot solmussa moneen kertaan. Toivotaan, että tällä kaikella on onnellinen loppu, ja meidän perheessä vielä joskus kolmas ihmisjäsen.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä, peukut pystyssä teille!!! Taidetaan olla aika samassa aikataulussa testailemassa. Meille ei muuten koskaan inseminaatioissa noita siittiömääriä kerrottu. En ainakaan muista. Tuo aikataulujen sovittaminen on alkanut itseäkin rassaamaan ihan kiitettävästi. Aika on yleensä aina keskellä päivää, jolloin koko työpäivä menee siihen, kun ajelee edes takaisin...

    VastaaPoista