tiistai 14. maaliskuuta 2017

Terveisiä tauolta

Elämä rullaa mukavasti eteenpäin. Tehtiin päätös muuttaa 60 neliöiseen kaksioon, vaikka vauva on haaveissa. Kyllä tänne vauva sopii, ne vaan kasvaa nopiaan. Meidän asunto on ihana, ja tuntuu jo aivan kodilta parin viikon jälkeen. Sijainti on keskeisempi ja siitä nautitaan molemmat. Kulkeminen töihin ja kouluun on meillä molemmilla Ulpun kanssa helpottunut. Sain työpaikan, jossa on tarjolla töitä täysiaikaisesti näillä näkymin reilusti yli vuodeksi. Kyseessä on äitiysloman sijaisuus ja siihen lomailevan mamman lomat päälle. Pääsisinpä itsekin vielä joskus äitiyslomailemaan. Vakaat tulot kyllä auttaa projektissa eteenpäin! Mulla olisi jo hirveä hinku ottaa klinikalle yhteyttä. Toisaalta olisin mieluusti jatkamassa yritystä oman tutun luovuttajan kanssa. Vauvakuume on taas heräillyt toden teolla... Taisihan se tässä kaksi kuukautta pysyä aisoissa...

5 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin ja uuteen työhön! Vauvakuume on kumma kun ei se tunnu loppuvan millään, itse viimeisen 6vuotta täyspäiväinen vauvakuumeilija!

  VastaaPoista
 2. Oletteko ajatelleet vaihtoehtona mennä klinikalle oman luovuttajan kanssa? Silloin kaikkien osapuolien oikeudellinen asema olisi yksiselitteinen eikä myöhemmät mielenliikkeet voi muuttaa tilannetta, kun luovutussopimukset ja hoitosuostumukset on allekirjoitettu. Aiesopimus on toki ihan kiva ja selvittää kullekin osapuolelle mitä halutaan ja millä järjestelyillä mutta kuitenkaan mitään lainvoimaa kyseisellä paperilla ei ole. Klinikalla saisitte myös selvitettyä minkä laatuisia luovuttajan siittiöt ovat, joten tietäisitte ylipäätään kannattaako oman luovuttajan kanssa jatkaa edes koti-inseminaatioita. Maksaahan se klinikka tietysti paljon.

  -Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ollaan tietysti pyöritelty tuotakin vaihtoehtoa, että mentäisiin oman luovuttajan kanssa klinikalle. Aikomuksissa on joka tapauksessa tutkia luovuttajan siemenneste, jos vielä jatketaan koti-insseillä. Hänellä olisi haaveissa luovuttaa myös klinikalle. En sitten tiedä, miten se menisi, jos vain marssisimme klinikalle luovuttajan kanssa. Heteroparien kohdallahan mies toimittaa näytteen samana päivänä etukäteen ja sitten tehdään inssi pestyillä siittiöillä. Meillä ei ainakaan tähän toteutusmalliin ole mahdollisuuksia kun luovuttaja asuu kauempana eikä voi milloin tahansa lähteä klinikalle. Eli pakastettua tavaraa olisi käytettävä. Onhan näitä vaihtoehtoja!

   Poista
  2. psst...Omalla luovuttajalla klinikka maksuista säästyisi se sukusolujen osuus. Katselin niitä silloin meidän luovuttajan kohdalla, kun hän aluksi tätä ehdotti.

   Poista
 3. Aivan sukusolut ei silloin maksa, että siinä kohtaa säästää. Kannattaa kuitenkin oman luovuttajan kanssa varautua puolen vuoden karenssiin klinikkahoidoissa, koska luovuttajan pitää antaa puolen vuoden päästä siitä, kun on spermaa luovuttanut, vielä uudestaan negatiivinen HIV-testi (saattoi olla joku muukin testi mutta ainakin HIV). Karenssin voi kiertää otattamalla pikatestit mutta ne taas maksaa enemmän.

  -Vilma

  VastaaPoista