tiistai 13. marraskuuta 2018

Touhon päiviä

Pieni touhotin on neljän kuukauden ikäinen. Touho syö rintamaitoa ympäri vuorokauden 2-4 tunnin välein. Öisin nukkuu hyvin ja jatkaa itse unia omassa pinnasängyssä käytyään vieressä tankkaamassa. Nukkumaan mennään yleensä kaikki yhtä aikaa kymmenen aikoihin ja touhis herää aamulla 9-10 aikaan. Päivisin rytmi vaihtelee, mutta usein päivään mahtuu yhdet pidemmät unet 2-3 tuntia ja muutamat lyhyemmät torkut.

Reilu pari viikkoa sitten Touho oppi kääntymään selältä vatsalle. Siitä seuraava viikko pyörittiin yötkin, ja unet oli kaikilla vähissä. Nyt ollaan onneksi jo palattu normaaliin ja odotellaan seuraavaa "vaihetta". Kop kop.

Touho on tosi seurallinen höpöttäjä ja vaatisi huomiota joka hetki hereillä ollessaan. Hän ei tulistu helposti vaan vaatii asioita tuohtuneesti ja painokkaasti selostamalla ja huutelemalla.

4kk:n iässä Touho painaa 7200g ja on 64cm pitkä. Neuvolalääkärin mukaan kasvaa tasaisesti ja sopusuhtaisesti. Käytössä on pääasiassa koon 68 vaatteet. Juuri vaihdettiin yövaipat Muumien 4-kokoon. Päivisin käytetään kestovaippoja, mikä hieman vaatii tältä äidiltä harrastuneisuutta, mutta onneksi olen asiaan hurahtanut. Kun vielä keksisi hyvän kestoratkaisun yöksi.

Ollaan käyty Touhon kanssa pilateksessa ja äiti-vauva lihaskuntotunneilla. Muuten ollaan viihdytty kotona hyvin enkä ole kaivannut mammakerhoja tai muuta järjestettyä ohjelmaa. Mitä muut puuhaa äitiyslomalla vai onko ohjelma vapaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti